На 5.11.21 г. Националният институт на правосъдието проведе уебинар на тема “Правна рамка на юридически лица с нестопанска цел. Особености при учредяване и прекратяване. Вписване в ТРРЮЛНЦ“, предназначен за длъжностни лица по вписванията при Агенцията по вписванията.
 
Събитието, предизвикало интереса на повече от 100 участници, се организира в рамките на проект „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистратите и съдебните служители, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е резултат от ползотворното сътрудничество между НИП и Агенцията по вписванията.
 
Основната цел на обучението е да отговори на потребностите на длъжностните лица по вписванията и да подпомогне процеса по уеднаквяване на практиката им по места. Водещи презентатори бяха Надя Шабани и Любен Панов от Българския център за нестопанско право. 
 
Уебинарът поставя началото на организацията на поредица от събития, посветени на вписванията и последиците от тях в различни обучителни формати на НИП, отразяващи гледните точки на всички заинтересовани от темата страни. 
 
 
 

Skip to content