Комисията за защита от дискриминация в партньорство с Министерство на труда и социалната политика и Фондация „Институт Отворено общество” организира национален семинар на тема „Гражданско-правни аспекти на превенцията и борбата срещу дискриминацията”, който ще се проведе в периода от 10 до 12 октомври 2011 г. в град Варна, комплекс «Слънчев ден», хотел «Марина», зала «Мадара». Семинарът се осъществява в рамките на проект „Равенството – Път към прогрес”, който се изпълнява съвместно от Министерство на труда и социалната политика, Комисията за защита от дискриминация и Фондация „Институт Отворено общество” с финансовата подкрепа на програмата на Европейския съюз ПРОГРЕС по договор с референтен № VS/2010//008/0536.

Целта на семинара е да повиши знанията  и уменията на практикуващите юристи за прилагането на европейското и българското антидискриминационно законодателство и стандарти с оглед постигане на високо ниво на защита срещу проявите на дискриминация в съответствие с изискванията на международната и европейската практики.

Семинарът е предназначен за юристи, както и за представители на ключови институции в законодателния процес и на органи на съдебната власт.

Повече информация за семинара може да намерите в приложената проекто-програма.

Броят на участниците е ограничен и подборът им ще бъде извършен в периода 13 – 16 септември 2011 г., за което одобрените кандидати ще бъдат уведомени в срок до края на работния ден на 21.09.2011 г.

Участието  в семинара е безплатно. Организаторът Комисия за защита от дискриминация покрива със средства от бюджета на проекта обучението на участниците, настаняване в хотел на база ВВ /нощувка и закуска/ за две нощувки на 10 и 11 октомври 2011 г., както и три обяда на 10, 11 и 12 октомври 2011 г. и две вечери на 10 и 11 октомври 2011 г. Пътни разходи не се покриват и са за сметка на участника или командироващата го за участие в семинара организация.

Желаещите да участват в семинара попълват и изпращат в Комисията за защита от дискриминация заявка за участиe по образец до 17,30 часа на 12.09.2011 г., по пощата на долупосочения адрес, по електронна поща или факс.

За контакти: тел. (02) 807 30 30, Деница Синджирлиева,
                       

                        Комисия за защита от дискриминацията,
                        гр. София, бул. "Драган Цанков"№ 35

Приложения: 1.Проекто-програма;
                       2. Заявка за участие.
 

Skip to content