Националният институт на правосъдието - домакин на кръглата  маса “Правото на Европейския съюз и съвременният български конституционализъм”

                     Участници във форума ще бъдат председателят и членове на Комисията по конституционни въпроси към Европейския парламент

На 17 октомври (петък), от 10.00 до 13.00 часа, Националният институт на правосъдието ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Правото на Европейския съюз и съвременният български конституционализъм”.  Институтът организира проявата със съдействието на г-жа Душана Здравкова, член на Европейския парламент и  заместник-председател на Комисията по конституционни въпроси.

Становища по темата на кръглата маса ще изнесат представители на Комисията (Джо Лайънън и Душана Здравкова) и техните български колеги – конституционалисти (Янаки Стоилов, Емилия Друмева, Георги Близнашки и Снежана Начева), както и други изтъкнати представители на българската правна общност.

За участие в дискусията са поканени съдиите от Конституционния съд, народни представители, министърът на правосъдието, министърът по европейските въпроси, висши магистрати, омбудсманът на Република България, преподаватели по европейско и конституционно право.

Очаква са да се направят конкретни предложения за подобряване на българския конституционен модел, както и да се предизвика сериозен обществен дебат по темата.

Лице за контакт: Кремена Хараланова – старши експерт Европейско право, тел.02/9359185; факс 02/9359101,e-mail: k.haralanova@nij.bg

 

Всички категории

Последни новини

Skip to content