Националният институт на правосъдието е домакин на семинар на тема „Законотворчество”

На 12 и 13 септември 2012 в зала 201 на НИП ще се проведе семинар на тема „Законотворчество”. Лектор на семинара е г-жа Сара Флешнър. Събитието е в рамките на посещението в България на г-жа Флешнър по покана на посолството на САЩ.

Г-жа Сара Флешнър е американски юрист и в последните десет години специализира в разработването и прилагането на програми в правната сфера, работейки в тясно сътрудничество с изпълнителната и законодателна власт. Осъществила е успешна съдебна реформа, както и множество проекти за укрепване на съдебната власт и уреждане на след-военни конфликти в Афганистан, Босна, Косово и Палестинските територии, с подкрепата на USAID и други международни организации.
Автор е на законопроекти в областта на принудителното изпълнение, както и на законопроекти, засягащи икономическата и правна сфера. В областта на съдебната реформа се е занимавала с разработване на политики и включване на гражданското общество.Разработвала е програми за медиация, вкл. е провеждала обучение за медиатори. Преди това има двадесетгодишна практика като адвокат в областта на търговското право.
 

Skip to content