На 23 септември 2013 г. (понеделник) в 11.00 ч. в конферентната зала на Националния институт на правосъдието се откри новата учебна година на втория випуск кандидати за младши съдии и младши прокурори.

За първа година в учебния процес ще се използват интерактивни методи на обучение, информационни и комуникационни технологии, като интерактивна дъска, мобилен мултимедиен проектор и електронни четци, закупени по линия на проект по ОПАК ”Укрепване на капацитета на началното обучение чрез консолидиране на мрежата на магистратите наставници и актуализиране на модела на задължителното първоначално обучение”.

Приветствие към курсистите отправиха Председателят на ВКС и Председател на Управителния съвет на НИП проф. Лазар Груев, Председателят на ВАС и член на Управителния съвет на НИП Георги Колев, представляващият ВСС г-жа Соня Найденова и заместник-главният прокурор Ася Петрова. Заместник-министър председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова изпрати поздравителен адрес до всички участници в събитието. Директорът на НИП Драгомир Йорданов също поздрави кандидатите за младши магистрати и след официалното откриване по традиция им изнесе встъпителна лекция.

На тържеството имаше представители на Конституционния съд, Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, Софийския градски съд, Софийския районен съд, Съюза на юристите в България и на други организации от правния сектор, дипломатически мисии и медии.

 

Skip to content