По време на тридневното учебно посещение на делегация от Школата на магистратурата на Албания в Националния институт на правосъдието (НИП) на 13 май 2015 г. се подписа Меморандум за разбирателство между двете национални обучителни институции.
 
Целта е да се изгради трайно и устойчиво двустранно сътрудничество в областта на съдебното обучение, като се развиват съвместни дейности, които да допринесат за укрепване на институционалния и административен капацитет на двете школи.
 
Г-н Сокол Садушай, директор на Школата на магистратурата на Албания благодари за гостоприемството на своите български домакини. Той заяви, че настоящето посещение, което преминава в дискусионен формат и обмен на знания, е от огромна полза за Школата. Г-н Садушай изтъкна, че подписването на Меморандума е допълнителен инструмент за укрепване на двустранните взаимоотношения и горещо приветства подобна инициатива.
 
Г-н Драгомир Йорданов, директор на НИП затвърди важността на установените институционални връзки между двете обучителни институции. Той подчерта, че споделянето на добри практики и натрупан опит от българска страна ще послужат като пример за развиване на собствените дейности на Албанската Школа, така както институтът е преминал през същия път на опознаване и обучение.
 
Официалната част приключи с размяна на институционалния подаръци.
 

Skip to content