Общо 361 магистрати и 299 съдебни служители бяха обучени по проект „Укрепване на eфективността на съдебната система чрез обучение без граници” с бюджет в размер на 1 858 544, 056 лв.
Проектът бе осъществен от Националния институт на правосъдието /НИП/ с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.4. „Компетентна съдебна система и ефективно управление на човешките ресурси”.
В рамките на този проект специализирани обучения в страната преминаха 375 магистрати и съдебни служители по теми, касаещи управлението на бюджета на органите на съдебната власт, стратегическото планиране, поведенически анализ, психология.
Другата основна дейност бяха обученията и стажовете за магистрати и съдебни служители в  13 партньорски организации в страни-членки на Съюза, с което бе дадена възможност на 200 магистратии 85 съдебни служители да участват в семинари по актуалните за Европа и света проблеми (трафик на хора и трафик на мигранти, корупция, противодействие на радикалния тероризъм, компютърни престъпления).
Резултатите от изпълнението на Проекта ще бъдат представени на заключителната пресконференция, която ще се проведе утре, 29 септември 2015 г., от 11.45 часа, в зала „Библиотека” на хотел „Радисън”.
 

Skip to content