Проектът е на стойност 1 032603,57 лв.и е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма Административен капацитет

На пресконференция днес заместник-директорът на НИП Стоил Пашкунов отчете резултатите от приключилия 14-месечен проект „Повишаване на капацитета и ефективността в правораздаването чрез обучение”.
694 съдебни служители от всички органи на съдебната власт са преминали 21 обучения по граждански, търговски и наказателни дела, управление на човешките ресурси, европейско право за неюристи, съдебна етика, връзки с обществеността, както и дистанционно обучение за защитата на личните данни в съдебната система. Освен български, в семинарите са взели участие и чуждестранни лектори по линия на Европейската мрежа за съдебно обучение от 13 европейски съдебни школи от Белгия, Люксембург, Испания, Полша, Словения, Германия, Италия, Румъния и др.
В другата основна дейност по проекта – чуждоезиковото обучение, 299 магистрати и съдебни служители са преминали курсове по английски, немски, френски и испански език, организирани в 18 български града.

 

 

Skip to content