Националният институт на правосъдието започна изпълнението на проект  "Компетентна съдебна система и повишаване на капацитета и ефективността в правораздаването чрез обучение "

 

 

 

На 2 април 2012 година официално стартира изпълнението на проект  "Компетентна съдебна система и повишаване на капацитета и ефективността в правораздаването чрез обучение" с конкретен бенефициент Национален институт на правосъдието.

Проектът е с продължителност 18 месеца и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Целта на проекта е укрепване на капацитета на магистратите и съдебните служители с оглед ефективното прилагане на правото на Европейския съюз чрез повишаване на тяхната професионална квалификация чрез участие в обучения по специализирани теми от европейското право в страни членки на ЕС, както и в курсове за повишаване на езиковата им квалификация в страната и в страни членки на ЕС. Проектът е фокусиран върху  прилагането на добри европейски практики в сферата на  европейското право с акцент върху наказателно-процесуалното право. Обученията ще се проведат по предварително разработен план, базиран на анализ и оценка на конкретните потребности на целевата група.
Осъществяването на проекта ще има трайно въздействие върху ежедневната работа на българските магистрати и съдебни служители в следните аспекти:

1.    Повишена професионална квалификация на магистратите в областта на европейското право
2.    Повишена професионална квалификация на съдебните служители
3.    Подобрена чуждоезикова подготовка на магистратите и съдебните служители

    

 

Skip to content