На 13.05.2015 г. във Ваканционно селище "Санта Марина", гр. Созопол стартира обучение с международно участие на тема „Материалноправни и процесуалноправни аспекти на производството по несъстоятелност по Търговския закон”. Обучението е от планираната поредица обучения, организирани в рамките на осъществявания от Националния институт на правосъдието проект „Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Лектори в обучението са международни експерти в областта на гражданско и търговско право на водещи партньорски обучителни школи и институции в областта на съдебното обучение – г-жа Киара Салватори, съдия в Първоинстанционен съд Риети, Италия и г-н Масимилиано де Симоне, съдия в Окръжен съд, Италия.
В обучението участва като лектор и модератор и български съдия – обучител в областта на гражданското и търговско право – г-жа Костадинка Недкова, съдия във Върховния касационен съд.
Обучението акцентира върху последните изменения на ТЗ от 2013 г. от практическа гледна точка. В обучението са засегнати правни проблеми, свързани с преценката при откриване на производство по търговска и банкова несъстоятелност; правни проблеми, свързани с недействителността на действия и сделки при търговската и банковата несъстоятелност; правни проблеми на отменителните искове при търговската и банковата несъстоятелност; органи на производството по несъстоятелност и разпределение на правомощията между тях; особености при предявяване на вземанията и установителните искове; производства по несъстоятелност с международен елемент.
 

Skip to content