На 17.06.2015 г. в х-л „Империал” в к.к. «Златни пясъци» стартира тематична среща с международно участие, на тема „Дружествени спорове. Актуална съдебна практика”,  организирана в рамките на осъществявания от Националния институт на правосъдието проект „Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Лектори на тематичната среща са международен екип от експерти с участието на г-жа Таня Райковска, заместник на председателя на Върховния касационен съд и председател на Търговската колегия, г-н Франческо Буфа, съдия във Върховния касационен съд – Италия, г-жа Палма Тараланска, съдия в Окръжен съд Русе и г-жа Силвия Кръстева, съдия в Окръжен съд Плевен.
Тематичната среща е насочена към систематизиране на съдебната практика по споровете по учредяване, управление, преобразуване и прекратяване на търговските дружества.
 

Skip to content