На 27 март 2012 г. г-н Николай Ангелов, съдия в Районен съд – Пловдив и лектор по Европейско право към Националния институт на правосъдието, представи доклад на работно заседание на Комисията по правни въпроси към Европейския парламент относно «Национални практики в прилагането на мерките за осигуряване на незабавна защита по граждански дела: съдебната практика в България». Докладът беше изготвен със съдействието на Националния институт на правосъдието.

Изслушването на доклада се проведе в рамките на законодателната работа на Европейския парламент по Проекта за регламент относно взаимното признаване на мерките за осигуряването на защита по граждански дела.
Поканата до българския съдия бе отправена от Комисията по правни въпроси към Европейския парламент с помощта на Европейската мрежа за съдебно обучение и Националния институт на правосъдието.

Дневният ред на съвместното заседание на Комисията по правни въпроси и Комисията по правата на жените и равенството между половете към Европейския парламент от 27.03.2012г.  можете да намерите тук:

http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/documents/cj02/oj/895/895804/895804bg.pdf

Видеозапис от представяне на доклада от съдия Николай Ангелов можете да намерите тук:
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/committees/video?event=20120327-0900-COMMITTEE-JURI-FEMM&category=COMMITTEE&format=wmv

 

Skip to content