На 5 юли 2016 г. г-жа Миглена Тачева официално встъпи в длъжност директор на Националния институт на правосъдието въз основа на проведения избор на 29 юни 2016 г. и взето Решение с протокол №89/29.06.2016  на Управителния съвет на НИП.

В Националния институт на правосъдието на официалното встъпване в длъжност присъстваха г-н Лозан Панов, председател на Върховния касационен съд и председател на УС на НИП, г-жа Екатерина Захариева, министър на правосъдието и член на УС на НИП,  г-жа Светла Петкова, член на Висшия съдебен съвет и член на УС на НИП, г-жа Мария Кузманова, член на ВСС и член на УС на НИП.

Г-н Лозан Панов официално представи г-жа Миглена Тачева с думите: „Моля да я подкрепим с доверие и с вашите усилия, защото институцията е от хората, които работят в нея, но и от хората, които се грижат за тях самите.  Убеден съм, че г-жа Тачева ще положи необходимите грижи, както за вас като хора, работещи тук, така и като ръководител на институцията, която дава обучение на различни кадри в съдебната система.”

На свой ред г-жа Тачева се обърна към екипа на НИП с думите:  „Знам, че ще бъдем добър екип, ще разчитам на всеки един от вас, за да продължим да развиваме Института така, че да отговорим на очакванията на колегите от съдебната власт. На добър час!”.
 

 

 

Skip to content