На 12 декември 2012 г. в Националния институт на правосъдието се проведе среща на ръководството с г-н Алън Колман, главен юрисконсулт на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Поводът бе успешното приключване на проект „Обучение по основни счетоводни познания и практики за съдии, разглеждащи дела по несъстоятелност”.
Проектът с продължителност 8 месеца бе финансиран от ЕБВР и изпълняван от НИП съвместно с Програмата за развитие на съдебната система (ПРСС) и KPMG България.
В рамките на проекта бе  разработена програма, предоставяща основни счетоводни познания за съдии, специализирали в сферата на несъстоятелността и в периода юни-октомври 2012 г. се проведоха четири обучения в София, Велико Търново, Варна и Бургас.
По време на срещата г-н Колман се запозна с резултатите от изпълнението на проекта и изрази удовлетворението си от съвместната работа с НИП, ПРСС и KPMG.
Практическият опит и обратната връзка, получени на семинарите, послужиха за разработването на модул за  дистанционна форма на обучение по темата, който ще бъде включен в програмата на Националния институт на правосъдието и ще стартира на 5 февруари 2013 г.
 

Всички категории

Последни новини

Skip to content