Европейската комисия, отправя покана за изпращане на предложения на тема “ОБУЧЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИ СЪДИИ ПО КОНКУРЕНТНО ПРАВО НА  ЕС  И ЗА СЪДЕБНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ НАЦИОНАЛНИ СЪДИИ ПО КОНКУРЕНТНО ПРАВО”.

Ще бъдат финансирани проекти, които насърчават съдебното сътрудничество и подпомагат  обучението на съдии в контекста на прилагането на европейските правила в областта на конкуренцията и осигуряване на последователност в прилагането от националните съдилища на правото на ЕС в тази област. Целева група са съдии, прокурори, младши съдии, съдебни помощници или друг юридически персонал в националните съдилища.

Средствата предоставени от програмата, не трябва да покриват цялата стойност на разходите за дейностите. Приносът на ЕС е ограничена до максимум 80% и в изключителни и надлежно обосновани случаи до максимум 90% от общите допустими разходи по проекта, по-специално за: европейски, национални или регионални субекти, специално създадени с цел обучение на национални съдии, европейски, национални и регионални сдружения на съдии по право в областта на конкуренцията и др.

Цялата информация, свързана с условията и реда за кандидатстване може да откриете на: http://ec.europa.eu/competition/calls/proposals_open.html

Skip to content