На свое заседание, проведено на 02.05.2012 г. Управителният съвет на Националния институт на правосъдието (НИП) прие нови Вътрешни правила за организацията и реда на учебната дейност, подбора и възнаграждението на преподавателите в НИП. Новите Правила възприемат, надграждат и развиват утвърдени добри модели на организация на учебния процес, съобразени с потребностите на участниците в обученията, провеждани от Института.

Специално внимание следва да се обърне на новите правила за подбор на постоянни преподаватели в НИП, с които се гарантира достъпност и прозрачност на процедурата. Най-общо други нови моменти в Правилата касаят и изготвянето на календара на НИП, реда на подаване на заявки за участие в обучения, засиления контрол върху присъствието на обучение (във връзка с последните изменения в Правилника за организацията на дейността на НИП и на неговата администрация).

 

Пълният текст на Правилата можете да прочетете тук  или в раздел „За нас”, където са изброени всички основни документи, предопределящи дейността на НИП.

Skip to content