На 5 и 6 март 2020 г. в София Националният институт на правосъдието ще проведе обучение на съдии и длъжностни лица по регистрацията по ЗТР от Пловдивски апелативен район на тема „Практически въпроси, свързани с уеднаквяване на практиката при търговската регистрация“. 
 
Обучението е предназначено за съдии, разглеждащи търговски дела и дела за обжалване на откази за вписване в Търговския регистър, и длъжностни лица по регистрацията при териториалното поделение на Агенцията по вписванията в Пловдив. То е третото от поредицата обучения, които НИП организира във връзка с уеднаквяване на практиката при търговската регистрация.
 
Учебният план е разработен от Бистра Николова, заместник-председател на Апелативен съд София, и Бианка Георгиева – началник отдел „Информационни системи на регистрите“, ГД „Регистри“ на Агенцията по вписванията.
 
Обучението се провежда по проект № BG05SFOP001-3.006-0001 „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистрати и съдебни служители“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. 

 

Skip to content