Поредното издание на присъственото обучение на Академията по европейско право (ERA) „Процедури по европейско сътрудничество по граждански дела – правен английски език за съдебни служители” се планира за периода 2 – 5 ноември 2020 г. в гр. Краков, Полша. То ще се проведе с подкрепата на НИП като част от проекта „По-добро изпълнение на европейските трансгранични процедури: правни и езикови аспекти в обучението на съдебните служители в Европа”. 

 

В обучението могат да вземат участие 2-ма български съдебни служители като част от интернационална група участници, които ще решават казуси по европейските регламенти, както и ще усвоят англоезична терминология в областта на съдебното сътрудничество по граждански и търговски дела. Методологията, на която се базира курса, е иновативна и предлага нови аспекти в обучението на съдебната администрация.

 

Крайният срок за кандидатстване за обучението е до 24,00 часа на 13 септември 2020 г. 

 

Повече информация както и програма за събитието можете да намерите в раздел „Обучение на съдебната администрация“, подраздел „Обучения в Европа“ на уебсайта на НИП.

 

Skip to content