На 9 и 10 март 2020 г. Националният институт на правосъдието ще проведе обучение на тема „Актуални промени в заповедното производство“, предназначено за съдии от районните и окръжните съдилища. 
 
Учебният план е изготвен от съдия Борислав Белазелков от Върховния касационен съд и отразява измененията в Гражданския процесуален кодекс от 2019 г. по отношение на заповедите за изпълнение: предпоставките за издаването им, връчването им на длъжниците, спирането на изпълнението и др. 
 
Присъственото обучение ще бъде излъчено и в реално време с цел да се предостави възможност на повече магистрати да участват в него. Участниците, които желаят да се включат онлайн в обучението и да проследят работата в залата, могат да подадат електронна заявка за участие (тук). Заявката ще бъде отворена за кандидатстване до 16.00 ч. на 05.03.2020 г. (четвъртък). Подробни указания за начина на включване ще получите на посочените от Вас електронни адреси до края на работния ден на 6.03.2020 г. (петък).
 
Лице за контакт: Райа Костова – тел. 02 9359 106; е-поща: r.kostova@nij.bg. За помощ и съдействие при включване в онлайн излъчването: Янислава Андреева – тел. 02 9359 162, е-поща: y.andreeva@nij.bg
 

Skip to content