В изпълнение на Плана за действие, включващ мерки за изпълнение на намеренията на Република България за присъединяване към Валутния механизъм (ERM II) и към Банковия съюз, Националният институт на правосъдието организира обучения по апелативните райони в страната за съдиите, които разглеждат производствата по стабилизация и несъстоятелност.

 

В сътрудничество с Върховния касационен съд е сформиран лекторски екип за посочените обучителни дейности, включващ съдии от Върховния касационен съд и апелативни и окръжни съдилища в страната. Обучението, предназначено за съдиите, разглеждащи дела по търговска несъстоятелност и стабилизация от Софийски апелативен район ще се проведе на 22.02.2019 г. в гр. София, х-л "Св. София". 

 

Съдиите, проявили интерес да участват в обучението, могат да потвърдят участието си в срок до 01.02.2019 г. чрез попълване на електронна заявка, достъпна на интернет страницата на Института (www.nij.bg), раздел График на обученията, подраздел електронна заявка.

 

Командировъчните разходи (пътни, храна и разходи за хотелско настаняване) на участниците в обучението са за сметка на проекта. 

 

Учебният план и практическата информация за обучението ще бъдат публикувани допълнително.

 

Лице за контакт: Виктория Ангелова, тел. 02/9359178, е-поща v.luleva@nij.bg 

 

Skip to content