В периода 21.04.2020 – 20.05.2020 г. Националният институт на правосъдието организира електронно дистанционно обучение на тема „Съдебна власт и общество – съвременно информиране”, предназначено за новоназначени съдебни служители “Връзки с обществеността” и такива съвместяващи тази позиция. Обучението ще акцентира върху изграждането на комуникационна компетентност в органите на съдебната власт, правила за работа и взаимодействие с медиите, комуникация с професионалните общности в съдебната система, гражданските, професионалните и съсловни организации, законодателната и изпълнителната власт, както и надграждане на уменията за организиране на събития в съдебната система и подобряване имиджа на съдебната власт.

 

Обучението е планирано в изпълнение на дейност 3 „Обучителни дейности за развиване на професионалната компетентност и интегритет на магистрати и съдебни служители“ по Проект „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистратите и съдебните служители”, по договор № BG05SFOP001-3.006-0001-С01, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

  

Формираният преподавателски екип има дългогодишен опит в съдебния PR публичните комуникации и организирането на събития.

 

Учебните материали и предвидените дискусии за участниците в обучението ще са достъпни чрез портала за електронно обучение на Националния институт на правосъдието.

 

Организатор на обучението: Валентина Караганова – тел. 02 9359 23; е-поща:  v.karaganova@nij.bg

 

Skip to content