На 3.12.2021 г. се проведе онлайн заседание на Програмния съвет на Националния институт на правосъдието при следния дневен ред:

1. Обсъждане и одобрение на проекти на формуляри за оценяване на нива 1, 2 и 3 и на Насоки за оценяване на ниво 4 по Модела на Доналд Къркпатрик, разработени в рамките на проект „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистратите и съдебните служители“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“;

2. Обсъждане на предложения за теми и преподаватели във връзка с планиране на обучителната дейност на НИП за 2022 г.

Членовете на Програмния съвет на НИП участваха в онлайн заседанието чрез видеоконферентна връзка през ZOOM и по телефон. Постоянните преподаватели на НИП Мария Кавракова-Аршева, Искра Билярска, Нина Янева и Румяна Тозова също се включиха в заседанието.

Членовете на Програмния съвет единодушно одобриха формулярите и насоките за оценяване на обучителната дейност, разработени по проекта НИП. Директорът на Института г-жа Миглена Тачева подчерта, че методическият опит и професионална експертиза на НИП са водещи в Европейската мрежа за съдебно обучение при изготвянето на нови анкетни форми на обучителната дейност на европейско ниво.

На заседанието бяха обсъдени обучителни теми и преподаватели на НИП през 2022 г. Програмният съвет прие Стратегически и приоритетни области на обучителната дейност на Института,  които отчитат потребностите от обучение на професионалната общност в условията на продължаваща пандемична обстановка. В рамките на идентифицираните области ще бъде изготвен календарът с обученията на НИП за следващата година.  Стратегическите и приоритетни области на обучителна дейност са съгласувани и с професионалните съсловни организации на съдиите, прокурорите, следователите и съдебните служители.

Всички категории

Последни новини

Skip to content