Отборът на Националния институт на правосъдието в състав младшите съдии Господин Тонев, Славена Койчева и Теодора Карабашева, с ръководител Ангелина Лазарова, съдия в Апелативен съд Варна, взе участие в Големия финал на международното състезание за младши магистрати „ТЕМИС” на Европейската мрежа за съдебно обучение. Освен българския отбор във форума се включиха младши магистрати от Германия, Франция, Румъния, Чехия, Португалия и Сърбия. За първи път в състезанието  имаха право да участват отбори на съдебните обучителни институции от Западните Балкани. Събитието се състоя в португалския Център за съдебно обучение в периода 6-10 декември 2021г.

Финалът на състезанието се проведе в две фази – представяне на писмена разработка по правен казус и дебат между отборите, в който българските кандидати за младши съдии се изправиха срещу колегите си от Германия. Оживеният дебат между двата отбора получи изключително висока оценка от международното жури.

В последния ден на оспорваната надпревара на тържествена церемония в Конституционния съд на Португалия съдия Маркус Брюкнер, генерален секретар на Европейската мрежа за съдебно обучение, връчи наградите на победителите от Сърбия. На второ и трето място се класираха отборите на Германия и Румъния.

Отборът на НИП, отляво надясно Господин Тонев, Славена Койчева , Теодора Карабашева, и Ангелина Лазарова

Всички категории

Последни новини

Skip to content