ОБУЧЕНИЕ „ОТНЕМАНЕ И ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ИМУЩЕСТВО, СВЪРЗАНО С ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ. ПРИЗНАВАНЕ, ИЗПЪЛНЕНИЕ И ИЗПРАЩАНЕ НА РЕШЕНИЯ ЗА КОНФИСКАЦИЯ ИЛИ ОТНЕМАНЕ И РЕШЕНИЯ ЗА НАЛАГАНЕ НА ФИНАНСОВИ САНКЦИИ”

    На 2 октомври 2013 г. в х-л «Аква», гр. Бургас започна семинар на тема „Отнемане и замразяване на имущество, свързано с престъпна дейност. признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции”.

    Семинарът е организиран по проекта на НИП «Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

    Лектори на семинара са смесен екип от международни експерти на Академията по европейско право – Трир и български магистрати.

    Г-жа Лаура Фелиция Чех е ръководител отдел за взаимна правна помощ в Дирекцията за борба с организираната престъпност към Главна прокуратура на Румъния, а г-н Мутупанди Ганесан е адвокат от Обединеното кралство, който има богат професионален опит с дела за отнемане и замразяване на имущество, свързано с престъпна дейност.

    Българските магистрати, лектори в обучението са г-жа Красимира Костова – съдия в Апелативния специализиран наказателен съд и г-жа Десислава Пиронева –  прокурор в Софийска районна прокуратура.

    За участие в обучението освен магистрати, бяха поканени и представители на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Skip to content