„Правото е изкуство на доброто и справедливостта”, с тази мисъл на Целз, директорът на института г-жа Миглена Тачева постави началото на срещата с писателя Георги Господинов с бъдещите съдии и прокурори от НИП и от школите за съдебно обучение на Белгия, Германия, Франция и Словения, които в периода 15-19 ноември 2021 г. участват в обменната програма за младши магистрати АЯКОС на Европейската мрежа за съдебно обучение.
Въпросите за човека като най-малкото общо кратно на литературата и правото, за чувствителността към другия, за търсенето на смисъл бяха в основата на разговора с писателя, получил международно признание и носител на много престижни награди за творчество. Получи се хубав и сериозен разговор с много и любопитни въпроси от младшите магистрати.
„Никое време не ти принадлежи, никое място не е твое. Това, което търсиш, не търси теб, онова, което сънуваш, не те сънува. Знаеш, че нещо е било твое на друго място и в друго време, затова все прекосяваш минали стаи и дни. Но ако си на вярното място, времето е друго. Ако си във вярното време, мястото е различно.” С този откъс от романа „Времеубежище“ писателят Господинов завърши интересния философски разговор с младшите магистрати.

 

Всички категории

Последни новини

Skip to content