logo

На 24 и 25 февруари 2015 г., във връзка с изпълнението на договор № С13-24-3/18.02.2014 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Повишаване на капацитета и ефективността в правораздаването чрез обучение”, приоритетна ос II, подприоритет 2.4, НИП ще бъде домакин на Международна конференция по проблемите на съдебното обучение. Съгласно залегналите индикатори по проекта, 695 съдебни служители бяха обучени в различни специализирани семинари, а 300 магистрати и съдебни служители преминаха чуждоезиково обучение.
В конференцията ще се включат основно магистрати и съдебни служители, взели участие в проведените обучения. В рамките на събитието участниците ще имат възможност да се запознаят с:

•    резултатите от проекта и извършения анализ и оценка на ефективността на обученията, организирани и координирани по проекта;
•    европейския и българския опит в областта на съдебното обучение;
•    перспективите за изпълнение на проекти, финансирани със средства на ЕС през новия програмен период 2014 – 2020 г.

 

Като лектори и модератори на конференцията са поканени обучители, както и представители на съдебната власт, взели участие в осъществяването на обученията по проекта, в т.ч. представители от Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО), Института за съдебно обучение (IFJ), Белгия, Европейския институт за публична администрация (EIPA), Люксембург, Центъра за правно обучение (CEJ), Мадрид, Испания, Национална школа за съдии и прокурори, Полша, Министерство на правосъдието на Република Словения, Център за съдебно обучение, Нов Български университет.
 

Skip to content