УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

Във връзка с подготовката за годишния план за дейността на Националния институт на правосъдието за 2016 г.  и в изпълнение на чл. 12а от Вътрешните правила за организацията и реда на учебната дейност, подбора и възнаграждението на преподавателите в Националния институт на правосъдието, НИП открива процедура по проучване и набиране на нови предложения за потенциални временни преподаватели за обучения на магистрати и съдебни служители в начална, текуща, дистанционна и регионална форми на обучение през 2016 г.

Съгласно Вътрешните правила, административните ръководители на органите на съдебната власт, съсловните организации на магистрати и съдебни служители, министърът на правосъдието, юридическите факултети, Висшият адвокатски съвет и лично заинтересовани лица, могат  да се включат в процеса по допълване на списъка на временните преподаватели, одобрен от УС през 2014 г.  чрез свои предложения. Предложенията следва да са придружени от кратка биографична справка, съдържаща информация относно обстоятелствата по чл. 52 от Правилника на НИП[1], тематичната област и/или конкретните теми на компетентност.

         

Лице за  контакт: Елена Рускова, програмен координатор, тел. 029359186, ruskova@nij.bg.

 

На основание чл. 12а, ал. 3 от Вътрешните правила моля предложенията да бъдат подадени в срок до 27 ноември (петък) 2015 г.

       

Приложения : Образец на биографична справка, списък с теми           

 

 

 


[1] Чл. 52. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2011 г., в сила от 23.08.2011 г.) Временни преподаватели към

Националния институт на правосъдието могат да бъдат представители на науката и практиката, които:

1. са специалисти в конкретната област, в която ще преподават;

2. притежават високи професионални и нравствени качества;

3. имат преподавателски опит или са преминали специализиран курс за обучение на обучители.

(2) Временните преподаватели се подбират при спазване принципите на компетентност, прозрачност,

публичност и равен достъп.

 

Всички категории

Последни новини

Skip to content