nfa-logo

На 18-19 април 2024 г. във Вилнюс, Литва Националният институт на правосъдието съвместно с Норвежката съдебна администрация организират международна конференция на тема „Съдии под натиск в Европа“.  

На конференцията ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред независимостта на съдебната власт, значимостта и ролята на взаимодействието между професионалистите в съдебната система и гражданското общество.

В събитието е предвидено участието на съдии от страните – бенефициенти на Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021.  България ще участва с 20  представители – съдии, включително от съсловните професионални организации, служители на Министерството на правосъдието и на НИП. Към момента са определени 15 участници в конференцията от съдилища, съсловни професионални организации на съдиите, Министерството на правосъдието и НИП. Остават 5 свободни места за съдии. 

Работният език на конференцията е английски. 

Съдиите, които имат интерес да участват в събитието, следва да се регистрират за участие в График на обученията в ИСУПО до 25 март (понеделник) 2024 г.

Конференцията се провежда с финансовата подкрепа на Норвежкия фонд за двустранни отношения на Програма „Правосъдие“ на НФМ 2014 – 2021. Всички разходи, свързани с международния транспорт за участниците и техния престой (настаняване и дневни) в чужбина се покриват от бюджета на инициативата.

Лице за контакт: Калина Цакова, програмен ръководител, ел. поща: k.tzakova@nij.bg

Skip to content