На 30 май 2017 г., на работно посещение в Националния институт на правосъдието пристига делегация от Албания, по линия на проект ЕУРАЛИУС IV „Укрепване на съдебната система в Албания”, финансиран от Европейската комисия, чрез инструмента за пред-присъединителна помощ. 
 
Посещението е по инициатива на гостуващата делегация, проявила интерес към въпроси, свързани с организацията и функциите на българските органи на съдебната власт, както и техните правомощия за търсене на дисциплинарна отговорност и налагане на дисциплинарни наказания на съдии и прокурори.
 
В хода на визитата е предвидена среща с директора на Националния институт на правосъдието, насочена към обзорно представяне на цялостната дейност на Института, с акцент върху обучението на българските магистрати по етичните правила и дисциплинарната отговорност. В частност, гостите са изказали желание да се запознаят с ползите от подбора на разнообразни форми на обучение по тази тематика (присъствено и дистанционно), вкл. систематизирана хронология на постигнатото до момента и синтез на добри практики.
 

Skip to content