На 23 април 2020 г. (четвъртък) от 17 ч. централноевропейско време (18 ч. източноевропейско часово време) ще се проведе уебкаст на тема „Поуките, които стоят пред света, свързани с управление на съдилищата в условия на пандемия“,  организиран от Европейската мрежа за съдебно обучение съвместно с Националния съдебен колеж (САЩ) под патронажа на Държавния съдебен институт на САЩ.

В условията на пандемия, при които съдебните системи и съдиите от цял свят са засегнати от въздействието на кризата с COVID-19, събитието има за цел да обедини съдии от двата континента, които да обменят професионален опит и добри практики.

Дебатът ще предостави възможност да почерпим от опита на трима съдии, представители на най-засегнатите от пандемията райони в Италия, Испания и Германия, както и на представители от САЩ и Южна Корея.

Уебкастът е свободен за участие на всички съдии от Европейския съюз и САЩ.  Няма ограничения на местата, нито специална процедура за допускане. Продължителността на събитието е 1,5 часа.

За регистрация е необходимо да последвате линка по-долу:

https://judges.webex.com/judges/k2/j.php?MTID=t9681e4181f6330f9e1f60068e99b94a9

Въпросите, които ще бъде дискутирани са:

  • Как различните държави се справят с предизвикателствата, свързани с кризата с COVID-19;
  • Обобщаване на процесите и процедурите, които другите държави прилагат успешно;
  • Как всеки отделен съдия може да допринесе за гарантиране достъпа до правосъдие за своите граждани в този безпрецедентна пандемична криза.

Модератори в дискусията са:

Съдия Кристофър Рейхарт – председател на Окръжен съд Офенбург, Баден-Вюртемберг, Германия

Съдия Марина  Таваси – председател на Апелативния съд в Милано, Италия

Съдия Педро Феликс Алварез де Бенито – съдия, ръководител на отделение, Отдел „Външни работи“, Генерален съвет на съдебната власт на Кралство Испания

Еюн Сил Ким , професор по международни отношения и Американска правна програма към Институт за съдебни и научни изследвания, Южна Корея

Съдия Нейтън Л. Хеч – Върховен съд на Тексас, САЩ

Skip to content