На 10 май 2017 г. в зала 201 на Националния институт на правосъдието започна практическо обучение за служителите на разследващите органи на тема "ПРОЦЕСУАЛНИ НАРУШЕНИЯ В ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО. ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С ЕФЕКТИВНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ПО НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА В КОНТЕКСТА НА СПАЗВАНЕТО НА СТАНДАРТИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ОСНОВНИТЕ СВОБОДИ". 
 
Това е първото обучение, изцяло насочено към повишаване на квалификацията на служителите на разследващите органи по проекта на НИП „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието”, осъществяван с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. 
 
Програмата на обучението е разработена с участието на прокурор Николай Георгиев, завеждащ отдел "Аналитичен" при Върховна касационна прокуратура, съдия Красимир Шекерджиев от Върховния касационен съд и съдия Владимир Астарджиев от Софийския апелативен съд. 
 
Повече от 40 прокурори и служители на МВР от района на Софийска апелативна прокуратура в рамките на обучението ще обсъдят нарушенията, допускани в досъдебното производство и способите за тяхното преодоляване в контекста на Европейската конвенция по правата на човека и  практиката на Европейския съд по правата на човека по дела срещу България.
 

Skip to content