Посолството на САЩ в София набира кандидати за участие в практически стаж по Международна програма за обмен на добри практики, обучение и координиране на процеса при работа по случаи на отвличане на деца от родители от или към САЩ.

Поканата е отворена за широк кръг участници като съдии, социални работници, служебни адвокати, държавни съдебни изпълнители, служители на неправителствени организации и експерти от Централния орган по Хагската конвенция, които участват в процедурите по разрешаване на случаите на отвличане на деца в България (в т.ч. изпълнението на влезли в сила съдебни решения).

Няма ограничения по отношение на възраст, пол, професия, опит и езикови умения. Осигурен е превод от/на български и английски език.

Програмата ще се проведе от 23 юли до 2 август 2023 г. (дни на пътуване) във Вашингтон, окръг Колумбия, Лос Анжелос, щата Калифорния, и Чикаго, щата Илинойс.

Всички разходи по престоя в САЩ, включително настаняване, храна и вътрешни полети се поемат от програмата. Международните полети са за сметка на участниците.

Всички кандидати трябва да попълнят приложения формуляр и да го изпратят на acs_sofia@state.gov  до 28 февруари 2023 г. 

Skip to content