На 30.11.2011 г. от 12.30 ч. в зала 42 на Националния институт на правосъдието Центърът за изследване на демокрацията ще представи публикацията „Електронни инструменти за ефективно управление на наказателни дела в отделни страни – членки на ЕС”.

Под формата на многоезичен компактдиск, тя представлява изследване на новите възможности посредством информационните технологии да се подобрят вътрешното управление на съдебната система и услугите, които тя предоставя. В него се включва преглед на успешните практики в областта на електронните инструменти и индикатори за определяне качеството на администриране на делата в няколко западноевропейски държави - Финландия, Белгия, Гърция, Италия, Испания, Германия, Англия и Уелс. Разглежда се и използването на информационните технологии в работата на съдебната власт в България и Полша.

Изследването е част от международна инициатива за насърчаване на трансфера на добри практики между държавите от ЕС в областта на използването на новите технологии в правосъдието. В инициативата участват още университетът „Адам Мицкевич” в Познан, Полша, асоциация „Право за правото”, Брюксел, Белгия, и Европейската организация по публично право, Гърция.

Участниците в представянето ще получат копия от компактдиска с публикацията.

Всички категории

Последни новини

Skip to content