Във връзка с обнародваните в брой 105 на Държавен вестник от 30.12.2016 г. изменения и допълнения на Закона за особените залози, с които се въвеждат съществени изменения при извършването на действия по вписване и заличаване на особени залози и изпълнение върху заложено имущество, Националният институт на правосъдието организира обучения по апелативните райони. 
Програмите на тези обучения са разработени в рамките на проекта „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието”, осъществяван от Националния институт на правосъдието по Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
На 09.05.2017 г. в зала 201 на НИП ще се проведе първото обучение по измененията на Закона за особените залози за съдии, съдебни помощници, държавни съдебни изпълнители, съдии по вписванията и адвокати с лектори – съдия Костадинка Недкова, Върховен касационен съд, член на работната група за подготовка на промените в Търговския закон,  и адв. Валя Гигова, член-координатор на работната група за подготовка на промените в Закона за особените залози.
Моля, лицата, проявили интерес да участват в събитието, да потвърдят това до 5 май 2017 г. чрез попълване на електронна заявка, достъпна на интернет страницата на Института (www.nij.bg), раздел График на обученията, подраздел Заявка за участие.
Участниците следва да попълнят преди обучението и Въпросник за участие. За попълвалите този въпросник по други обучения, не се изисква повторното му изпращане.
Командировъчните разходи (пътни, дневни разходи и разходи за хотелско настаняване) на участниците в обучението са за сметка на проекта.
Лице за контакт: Люба Райнова, програмен координатор, сл. тел. 029359126; моб. тел.: 0888659562, email: l.rainova@nij.bg.
 

Skip to content