В периода 15 май – 30 юни 2014 г. Националният институт на правосъдието ще проведе дистанционно обучение за самоподготовка на тема: „Прилагане на чл. 101 и чл. 102 ДФЕС и други въпроси на правото в областта на конкуренцията на ЕС / EU Competition Law for National Judges”.

Курсът е отворен за всички участници, които проявяват интерес по темата и имат активна регистрация в Портала за дистанционно обучение на НИП (e-learning.nij.bg). Материалите са предназначени за самообучение.

Курсът се състои от четири модула, всеки от които съдържа тест за самостоятелна проверка на знанията.  В обучението са разгледани въпросите за прякото прилагане на разпоредбите на чл. 101 и чл.102 от ДФЕС, за предоставянето на държавни помощи и функционирането на институциите за защита на конкуренцията на национално и на европейско ниво.

Английската версия на курса е предоставена безвъзмездно от Академията по европейско право в Трир, Германия (ERA – Academy of European Law).

Програма на обучението:

1. Прилагане на чл.101 ДФЕС и тест за самостоятелна проверка на знанията към него;
2. Прилагане на чл. 102 ДФЕС и тест за самостоятелна проверка на знанията към него;
3. Прилагане на правилата за конкуренция в ЕС – правомощия на ЕК и на националните органи за защита на конкуренцията и тест за самостоятелна проверка на знанията към него;
4. Предоставяне на държавни помощи в ЕС – регламентация и правомощия на ЕК  и тест за самостоятелна проверка на знанията към него;
За включване в обучението, моля изберете тук. След като заредите потребителското име и паролата си в Портала за Дистанционно обучение ще достигнете до страницата за записване.

За повече информация: г-жа Зина Филчева, z.filcheva@nij.bg, 02 9359 001

Skip to content