На 7 и 8 декември 2021 г. в гр. София Националният институт на правосъдието ще проведе присъствено обучение на тема „Достъпът до трафични данни като допустимо ограничаване на конституционни права на гражданите”, предназначено за аудитория от съдии, прокурори, следователи и служители на МВР.

 

Преподаватели в обучението са Анелия Щерева – съдия в Софийски градски съд, Огнян Стоичков – член на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, както и експерт в сферата на сигурността на трафичните данни.

 

На обучението ще бъде разгледана разнородната практика по прилагането на Закона за електронните съобщения, съдебният контрол върху достъпа до трафични данни и прилагането на Правилника за администрацията в съдилищата по отношение на образуването на частни наказателни производства.

 

Обучението се организира по проект „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистратите и съдебните служители”, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“.

 

Лицата, които проявяват интерес към обучението, могат да заявят участие в срок до 24.11.2021 г. чрез попълване на заявка в системата ИСУПО, достъпна на интернет адрес: https://isupo.nij.bg

 

Съгласно заповед № РД-01-861/21.10.2021 г. на министъра на здравеопазването провеждане на присъствени мероприятия на закрито може да се осъществи само при условие, че всеки участник разполага с:

 

а) цифров COVID сертификат за преболедуване и аналогичен на него документ за преболедуване, валиден от 11-тия до 365-тия ден от датата на първия положителен резултат от PCR изследване или от бърз антигенен тест за COVID-19;

 

б) цифров COVID сертификат за завършен ваксинационeн курс с еднодозова ваксина – от датата на поставяне на ваксината, с двудозова ваксина – от датата на поставянето на втората доза от ваксината или за незавършен ваксинационен курс с двудозова ваксина – за срок до 30 дни от датата на поставянето на първата доза от ваксината;

 

в) отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието).

 

Лице за контакт: Ани Пармаксизян, програмен координатор, телефон за контакт: 02 9359 188, ел. поща: a.parmaksizian@nij.bg

 

Skip to content