В периода 26 – 27 май 2022 г. в гр. София, Националният институт на правосъдието организира присъствено обучение на тема „Административните производства в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража. Преглед и практически аспекти на съдебната практика“.

Основна цел на обучението е повишаване на знанията и практическите умения на целевата група при прилагане на практика на законодателството, свързано с нововъведените административни производства в ЗИНЗС, в сила от 2017 г., с основен акцент производствата по преместване на лишените от свобода от/в затвор или затворническо общежитие от закрит тип в затворническо общежитие от открит тип; промяна на първоначално определения режим на изтърпяване на наложеното наказание в по – лек; дисциплинарни производства; производства по защита срещу изтезания, жестоко, нечовешко или унизително отношение; отговорност за дейността на специализираните органи по изпълнение на наказанията и др.

Обучението е предназначено за административни съдии, съдебни помощници в административните съдилища, прокурори от окръжните прокуратури и длъжностни лица в местата за лишаване от свобода. 

Заявки за участие могат да се подават до 20.05.2022 г. чрез системата ИСУПО, достъпна на интернет адрес isupo.nij.bg или на следния адрес: https://isupo.nij.bg/#/forms/complete?id=783

Обучението се организира по проекта на НИП „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистратите и съдебните служители”, осъществяван по Оперативна програма „Добро управление“. 

Лице за контакт: Емил Георгиев, младши експерт в дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 0886936996 , имейл: e.georgiev@nij.bg

Skip to content