Управляващият орган на Оперативна програма „Административен капацитет” отличи проект КБ11-24-1 „Укрепване на капацитета на началното обучение чрез консолидиране на мрежата на магистратите наставници и актуализиране на модела на задължителното първоначално обучение” с престижната годишна награда за 2014 г. пример за добра практика с реални резултати за обществото.

По проекта бяха актуализирани програмите за задължително първоначално обучение и към момента по тях се обучава втори випуск, бяха въведени нови технологии в обучението и бяха закупени 70 бр. електронни четци, които младшите магистрати използват при ежедневното си обучение, беше проведен обмен на добри европейски практики с Франция и Испания в сферата на задължителното първоначално обучение.

На 11 ноември 2014 г. на официално събитие на ОПАК г-жа Моника Димитрова-Бийчър, директор и ръководител на УО на ОПАК връчи наградата на г-н Драгомир Йорданов, директор на Националния институт на правосъдието. Сред гостите бяха г-жа Соня Найденова, представляващ Висшия съдебен съвет, г-жа Дора Крумова, представител на Европейската комисия, доц. Георги Манлиев, директор на Института за публична администрация, бенефициенти по ОПАК, посланици, медии и студенти.

Националният институт на правосъдието приключи през 2014 г. три проекта по ОПАК и понастоящем изпълнява нови три, които са свързани с повишаване на текущата квалификация на магистрати и съдебни служители. Г-н Йорданов изказа благодарност на екипа на УО на ОПАК за успешното сътрудничество. Подчерта, че „това отличие е голяма чест и отговорност за института.” Директорът на НИП изтъкна, че връчването на наградата съвпада с честването на 10-годишнината от първия курс на задължително първоначално обучение и 15 години от създаването на Института като приемник на Центъра за обучение на магистрати. 

 
За повече информация:
 

 

 

Skip to content