Тема

ПРАВО НА ЛИЧНА СВОБОДА И СИГУРНОСТ (ЧЛ. 5, ЕКПЧ).

ПРАВО НА СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕС В НАКАЗАТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО (ЧЛ. 6, ЕКПЧ)

в рамките на проект

“Повишаване капацитета на съдебната система и обучение по Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи в Националния институт на правосъдието”

 

 

Националният институт на правосъдието стартира цикъл от четири специализирани обучения по различни теми в областта на правата на правата на човека. Семинарите ще се проведат в периода м. май 2014 г. – м. ноември 2014 г. и ще предоставят възможност за задълбочено и практически насочено обучение, в рамките на изпълнението на Проект „Повишаване на капацитета на съдебната система и обучение  по  Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи в Националния институт на правосъдието”, осъществяван с финансовата подкрепа на Норвежкия Финансов Механизъм 2009-2014 г.

Обученията са предназначени за съдии, прокурори и следователи, както и други професионалисти, които подлежат на обучение от НИП.

Лектори на това първо централизирано обучение са г-жа Лада Паунова, съдия в Апелативен съд София, г-н Сергей Голубок, международен експерт към Съвета на Европа, г-жа Димана Драмова, експерт към дирекция „Процесуалното представителство на РБ пред ЕСПЧ”.

Лице за контакт: Димитър Митев, тел.: 029359163, е-поща: d.mitev@nij.bg

Крайният срок за подаване на заявка за участие в първото обучение е 14 май 2014 г. 

 

Skip to content