Работна среща на националната съдебна и прокурорска мрежи за международно сътрудничество по наказателни дела и Министерство на правосъдието по правните и практически положения на националната позиция на България по Директива 2014/41/ЕС на Европейския Парламент и на Съвета от 3.04.2014 г. относно Европейска заповед за разследване по наказателноправни въпроси

 
На 29.05.2017г. от 09.00 ч. в зала 201 на Националния институт на правосъдието ще се проведе работна среща на националната съдебна и прокурорска мрежи за международно сътрудничество по наказателни дела и Министерството на правосъдието по правните и практически положения на националната позиция на България по Директива 2014/41/ЕС на Европейския Парламент и на Съвета от 03.04.2014г. относно Европейска заповед за разследване по наказателноправни въпроси.
Срещата се организира по инициатива на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България. Основни акценти на събитието са свързани с  Директива 2014/41/ЕС и подходите на държавите – членки на ЕС във връзка с въвеждането й.  
В срещата ще вземат участие членовете на националната съдебна и прокурорска мрежи за международно сътрудничество по наказателни дела, експерти на Министерство на правосъдието, националният кореспондент на България за Европейската съдебна мрежа и завеждащ отдел 04 „Международен” при Върховна касационна прокуратура, прокурор Цветомир Йосифов, заместник-председателят на Върховния касационен съд, председател на Наказателната колегия и национален представител на Република България в Съвместния надзорен орган на Евроджъст, съдия  Павлина Панова и заместникът на националния представител на България в Евроджъст, прокурор Иванка Которова.
 

Skip to content