На 01.04.2016 г. в Националния институт на правосъдието ще се проведе работна среща на тема: „Антидискриминация”. Събитието е организирано в рамките на проект "Пилотиране на дистанционен обучителен курс по антидискриминация на Програмата „Обучение по права на човека за юристи” на Съвета на Европа (HELP)", финансиран от Фонда за двустранни отношения по Програма BG14 NFM-2013-BG14-1 на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.

Основна цел на работната среща е на експертно ниво да се обсъдят различни аспекти на производствата в областта на защитата срещу дискриминация. Събитието е с акцент върху работата на магистратите и съдебните помощници. На него ще присъстват представители на Комисията за защита от дискриминация, дирекция „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“ към Министерство на правосъдието, Върховния административен съд и др.

Повече информация за програмата на събитието можете да получите от тук или от г-жа Корнелия Кирилова, k.kirilova@nij.bg, тел.: 02/ 9359 161.

 

 

Този тeкст е създаден с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Националния институт на правосъдието и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Програмния оператор или на Донора.

 

 

Skip to content