УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МАГИСТРАТИ,

Съгласно обявлението за набиране на кандидати за дългосрочни стажове по Програмата за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение за 2015 г., публикувано на 12-ти декември 2014-та НИП направи предварителен подбор и класира допуснатите кандидати по стаж в един списък, който беше одобрен с Решение на Комисия „Международна дейност” към Висшия съдебен съвет.

 

Обръщаме специално внимание, че ЕМСО не прави подбор на кандидатите, а препраща всички кандидатури към институциите, за които даден магистрат е кандидатствал. Подреждането на имената в списъка не обвързва по никакъв начин Мрежата или съответните органи, в които кандидатстват магистратите. Решението за допускане до дългосрочните стажове се взема изцяло самостоятелно от отделната европейска институция. България няма определена квота и броят на допуснатите за стаж зависи изцяло от възможностите и нуждите на Съда на Европейския съюз, Европейския съд по правата на човека и Евроджъст.

 

Както беше посочено в публикуваното на сайта на НИП обявление от 12-ти декември 2014 г., „гаранция участие” за първия одобрен от съответната институция кандидат от България за участие в дългосрочен стаж в един от трите посочени органа се поема от НИП като пълноправен член на ЕМСО. В случай, че са одобрени допълнителни кандидати от България и те имат финансова възможност да платят своята „гаранция участие”, същата им се възстановява в пълен размер през 2016-та година директно от ЕМСО.

 

Изразяваме благодарност на всички кандидати, взели участие в процедурата по избор на участници в Програмата за обмен на ЕМСО.

 

За  допълнителна информация, моля да се обръщате към г-н Станислав Григоров, младши експерт в дирекция „Институционални и международни отношения” в НИП, тел: 02/9359118, email: s.grigorov@nij.bg

 

Skip to content