Днес, 19 октомври 2016г., се проведе заседание на  комисията за подбор на постоянен преподавател по наказателно право и процес на кандидатите за младши съдии, випуск 2016-2017, назначена със заповед на Директора на НИП № РД-00-37/14.10.16г.

Комисията взе следните решения:

І. ДОПУСКА до участие в процедурата за подбор на постоянен преподавател по наказателно право и процес на кандидатите за младши съдии, випуск 2016-2017 следните кандидати:

1.    Петко Красимиров Петков – съдия в Районен съд София;
2.    Маргарита Димитрова Димитрова – съдия в Районен съд-София;
3.    Полина Тодорова Величкова – съдия в Районен съд – София;
4.    Яна Цветанова Димитрова – съдия в Районен съд – София.

Недопуснати кандидати: няма

ІІ. ОПРЕДЕЛЯ ДАТА за провеждане на събеседването с кандидатите  –  31 октомври 2016г., от 10.00 часа в сградата на Националния институт на правосъдието.

ІІІ. ОПРЕДЕЛЯ НАЧИНА за провеждане на събеседването с кандидатите, както следва:

•    Всеки кандидат да представи в срок до 26 октомври 2016г. писмен план  на изложение за провеждане на обучение за един учебен час, с продължителност 75 мин., по избрана от него тема от одобрената програма за задължително първоначално обучение по наказателно право и процес на кандидатите за младши съдии. Избраната тема да бъде презентирана по съществото на правния въпрос, в рамките на 15 минути устно пред комисията в деня на събеседването. На кандидатите ще бъдат на разположение мултимедия и флипчарт.

•    На кандидатите да бъдат задавани въпроси върху предоставените актове и писмени планове, както и за проверка на моралните качества, професионалната подготовка, уменията за преподаване, способностите за оценка на конфликтна ситуация, вижданията за начина на провеждане на обучението, както и за мотивацията за явяване на конкурса.

Skip to content