„РОЛЯТА НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪДИЯ ПРИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ПРАВОТО НА ЕС. ПРЕЮДИЦИАЛНО ЗАПИТВАНЕ”

    На 8 октомври 2013 г. в конферентната зала на хотел «Голдън Тюлип», гр. Варна започна семинар с участието на международни експерти, представители на Академията по европейско право (ЕRA) на тема „Ролята на националния съдия при приложението на правото на ЕС. Преюдициално запитване”
    Семинарът е организиран в рамките на проекта на НИП «Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Лектори на семинара са водещи експерти на Академията по европейско право (Трир) в областта на международното сътрудничество. Г-н Масей Тоборовски е практикуващ адвокат, асоцииран професор по Европейско право към Варшавския университет, а г-жа Александра Мелеско е бивш правен секретар на кабинета на сър Конрад Шиман – съдия в Съда на Европейските общности, Люксембург.
Българските магистрати – лектори на семинара са г-жа Росица Цветкова – съдия в Административен съд Варна – преминала Обучението на обучители, проведено в периода 13-16.05.2013 г. и осъществено в рамките на дейност 7 на проект „Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправно членство в Европейския съюз” и г-н Николай Ангелов – съдия в Административен съд София – град – преминал през редица специализации и Обучения на обучители в България и чужбина.
 

Skip to content