В рамките на проект "Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право", финансиран по Оперативна програма "Административен капацитет", Националният институт на правосъдието издава сборник със статии и коментари "Въпроси на търговското право", който се разпространява безплатно сред магистратите.

Сборникът със статии и коментари по търговско право е продукт на задълбочена изследователска дейност, посветена на конкретно идентифицирани проблеми в областта на търговското право. Авторите са представители на теорията, съдии и други практикуващи юристи, подбрани чрез открита покана към всички заинтересувани. Подобно аналитично-изследователско издание по търговско право не е изготвяно до момента. Необходимостта от този тип публикации бе изрично идентифицирана в хода на подготовката на проектното предложение и в рамките на проведените регионални срещи по места с магистратите и съдебните служители. Сборникът се издава в тираж от 1000 екземпляра.

Сборникът е достъпен и в електронен формат в Екстранет системата на Националния институт на правосъдието: http://extranet.nij.bg/Publications/Publications.aspx?catID=15

 

Всички категории

Последни новини

Skip to content