На 12 – 14 май 2015 г. в хотел „Национал палас”, гр. Сливен, Националният институт на правосъдието организира обучение на тема „Международно право, национално право и Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи” в рамките на проекта „Повишаване капацитета на съдебната система и обучение по Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи в Националния институт на правосъдието”, осъществяван с подкрепата на Норвежкия финансов механизъм.
Лектори в обучението са г-н Тибо Фльори Граф, водещ експерт към Съвета на Европа в областта на правата на човека, г-н Божидар Джамбазов, прокурор във Върховна касационна прокуратура и г-жа Аглика Адамова, съдия в Административен съд София-град.
Програмата на обучението предвижда да бъде разгледани стандартите на  Европейската конвенция за правата на човека от гледна точка на нейните наказателно-правни, гражданско-правни и административно-правни аспекти.
Наказателно-правните обучителни модули ще акцентират върху конкретни практически въпроси, свързани с приложението на Европейската заповед за арест от гледна точка на гаранциите за справедлив процес, предвидени в Конвенцията.
В рамките на модулите, посветени на гражданското и административното право, ще бъде направен преглед на актуалната съдебна практика по приложението на Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи, както и ще се обсъди взаимодействието между Конвенцията и Хартата за основните права и свободи.

   
Срок за заявяване: 30 април 2015 г.

Лице за контакти и информация: Нина Димова, старши експерт: 029359143, факс: 029359101, email: n.dimova@nij.bg.

Заявка за участие
 

Skip to content