В периода 16 април – 8 май 2020 г. Националният институт на правосъдието организира обучение на тема „Развитие на комуникативни умения. Съдебна власт и медии“, предназначено за аудитория от съдии.

 

Учебния план акцентира върху подобряването на комуникативните умения на съдиите, правилата за работа с медиите и начините за своевременно реагиране в условията на кризи.

 

В рамките на обучението аудиторията ще бъде информирана за това какви са посланията, които излъчва Съдът; на какъв език говорят магистратите и какви са ефективните комуникационни послания за повишаване на доверието в съдебната сиситема. Съществена част от учебният материал ще съдържа практически правила и съвети, приложими в процеса на интервюиране в печатни и електронни медии. Специално внимание ще бъде обърнато на предимствата и рисковете при поддържането на институционални и лични профили в социалните медии.

 

След запознаването с подготвените писмени материали, участниците ще имат възможност да задават въпросите към лекторите във форума на обучението и във видео срещи с лекторите.

 

Формираният преподавателски екип има дългогодишен опит в журналистиката, съдебния PR, публичните комуникации и управлението на комуникационни кризи.

 

Обучението ще приключи с присъствена част, за чиято дата участниците ще бъдат уведомени допълнително.

 

Отговорник на обучението: Ани Пармаксизян, програмен координатор; e-mail: a.parmaksizian@nij.bg

Skip to content