За трета година Федералният съдебен център (ФСЦ) и Българският институт за правни инициативи, в рамките на Инициативата Мрежа на американските съдии за България, с подкрепата на Фондация Америка за България, предлага 1-месечен стаж за съдии във ФСЦ, федерален окръг Вашингтон, САЩ. 
 
Подаването на заявленията за участие в програмата е до 30 април 2020 г. 
 
От създаването си през 1992 г. Програмата за чуждестранни съдии дава възможност да се задълбочат познанията относно щатската съдебна практика, както и да бъдат проведени изследвания в областта на съдебната реформа и върховенството на закона. 
 
На одобрените кандидати ще бъде предоставена възможността да се запознаят с базата данни на ФСЦ по предварително избрани от тях теми, да се организират срещи с щатски съдии, съдебни администратори, служители на Центъра и др. Стажантите могат да проучат теми като: дистанционно обучение, управление на дела, съдебна независимост, атестиране на съдиите и др.
 
Федералният съдебен център осигурява на участниците офис, достъп до компютър, помощ при осъществяване на изследванията, както и стипендия. 
 
Повече информация за програмата и как да кандидатствате, можете да намерите тук 
 

Skip to content