На 6 март 2014 г. в зала 201 на Националния институт на правосъдието, започна последния от поредицата семинари с участието на международни експерти, представители на Академията по европейско право (ЕRA) на тема „Европейско антидискриминационно и потребителско право”. Семинарът е организиран в рамките на проекта на НИП «Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите, в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

В обучението участват съдии от гражданската колегия на Върховния касационен съд, съдии от Върховния административен съд, прокурори от Върховна административна прокуратура, както и съдии и прокурори от софийските съдилища.

Лектори на семинара са водещи експерти на Академията по европейско право (Трир)  – Мишел Мине – преподавател по трудово право в Националната Консерватория за Изкуства и Занаяти от 2007 г. и доктор по частно право и криминални науки, който представи на аудиторията основните концепции и преглед на правото на ЕС в областта на защитата срещу дискриминацията, както и основните моменти в практиката на Съда на ЕС в областта. Г-н Жил Пезан – преподавател в университета на Савой (Франция), почетен декан на Факултета по право и икономика, доктор „хонорис кауза” на университета в Лозана (Швейцария), ще представи въведение в правото на ЕС в областта на защита на потребителите.

Съдия Лозан Панов, съдия във Върховния административен съд, е модератор на обучението.
 

Skip to content