На 2 юли 29 младши съдии, 31 младши прокурори и 18 младши следователи започват работа в органите на съдебната власт
 
Днес, 29 юни 2018 г., официално бе закрита учебната година на дванадесетия випуск младши магистрати, преминали задължителното деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието.
Понеделник, 2 юли 2018 г., ще бъде първият работен ден за 29 младши съдии, 31 младши прокурори и 18 младши следователи, назначени в окръжните съдилища, районните прокуратури и следствените отдели към окръжните прокуратури. 
 
„Не забравяйте, че сте съдии, прокурори и следователи 24 часа всеки ден и че решавате човешки съдби. Пожелавам Ви здраве, търпение, сили, вяра и мъдрост да отстоявате върховенството на правото”, са думите, с които директорът на НИП, г-жа Миглена Тачева, се обърна към випуск 2018г. при откриването на церемонията. 
 
Председателят на Върховния касационен съд, г-н Лозан Панов, пожела на завършващите „Безупречна репутация, твърда етика, компетенетност и увереност”. 
 
„Националният институт на правосъдието е създал у вас разбирането за мисията на магистрата. Работете с достойнство, постоянство, разум и кураж”, пожела на присъстващите заместникът на Главния прокурор, г-жа Пенка Богданова.  
 
„Да си магистрат, е чест, но и висока отговорност. Бъдете креативни и инициативни! Бъдете човечни!”, са част от думите, с които г-н Севдалин Мавров, член на Висшия съдебен съвет, се обърна към младшите магистрати. 
 
От името на Министъра на правосъдието приветствие отправи заместник-министър  Десислава Ахладова, която поздрави младшите магистрати с началото на професионалния им път и открои дейността на НИП като символ на професионализъм и високи стандарти за качество на съдебното обучение, признати както на национално, така и на европейско ниво. 
 
От името на колегите си, благодарности към постоянните преподаватели и екипа на НИП поднесоха отличниците на випуск 2018 г. младши прокурор Габриела Милушева, младши съдиите Анна Дъбова и Ненка Ташева, и младши следователят Десислава Драголова. 
 
Накрая на церемонията, на младшите магистрати бяха връчени свидетелствата за успешно завършване на курса за задължително първоначално обучение, както и препис от решенията на колегиите на Висшия съдебен съвет, с които получават назначенията си в съответните органи на съдебната власт. Всеки от завършилите получи екземпляр от Закона за съдебната власт с лично посвещение от директора на НИП, г-жа Миглена Тачева и плакет с магистратската клетва, а отличниците на випуска бяха удостоени със статуетка „Темида” – с лента „отличник”. 
 

 

Skip to content